Anlita en flyttfirma för hjälp vid flytt 

När det är dags att flytta från en bostad till en annan är det i regel vanligt att be om hjälp. Vissa vänder sig till vänner och familj för att få hjälp med transport såväl som bärhjälp, medan andra använder sig av professionella flyttfirmor för kontorsflytt stockholm. Då en flytt i många fall tar längre tid än man kan tro är flytthjälp något som uppskattas av de allra flesta och fördelarna är många. Väljer du att anlita ett professionellt företag framför att fråga vänner får du dessutom tillgång till en rad olika tjänster som den hängivna vännen kanske inte kan hjälpa dig med. 

En flyttfirma är ett företag som fokuserar på att hjälpa människor i samband med flytt. Vilka tjänster som erbjuds varierar vanligtvis mellan de olika företagen, men gemensamt för de allra flesta är att transport såväl som bärhjälp alltid finns tillgängligt. Utöver dessa två tjänster brukar många företag dock erbjuda annan typ av hjälp, t.ex. packning och flyttstädning. I den här texten kommer vi att titta närmare på de vanligaste tjänsterna och hur du kan använda dig av dem. 

 

Transport 

Den främsta orsaken till att man anlitar en flyttfirma är att få hjälp med transporten. En flyttfirma har tillgång till mycket större bilar och därför krävs sällan mer än en runda för att få ditt bohag till den nya bostaden. Skulle det vara så att du har väldigt mycket saker ser flyttfirman till att använda flera bilar eller åka flera rundor, beroende på hur tidsåtgången är beräknad. Har man inte själv tillgång till en större lastbil är detta en tjänst som är otroligt bra att använda sig av. Det är t.ex. inte ovanligt att man utför hela packningen och flyttstädningen själv, men tar hjälp just vid transporttillfället. 

 

Packning och emballage 

Att packa upp saker i den nya bostaden är oftast roligt, men att packa ner är inte lika kul. Med en professionell flyttfirma kan du få hjälp med hela eller delar av packningen och du kan även köpa emballage och kartonger via företaget. Den här tjänsten är utmärkt för den som inte vill, hinner eller har fysisk möjlighet att packa alla sina saker själv. Observera att flyttfirman dock kommer behöva tillgång till din bostad ett par dagar innan flytten för att hinna.