Tips när du ska anlita – rekrytering

Är man en familj med många barn, en som håller hårt i karriären och jobbar mycket eller är någon som kanske inte är kapabel till att städa själv så är hemstädning ett bra alternativ. Det kan vara skönt att ibland bara släppa den delen till någon annan som har koll på det här med hemstädning. Vad ska man då tänka på när det kommer till att anlita hemstädning?

Abonnemang
Man kan anlita hemstädning hur ofta eller hur sällan man vill. För vissa passar det att få hemstädning en gång i veckan regelbundet medan andra föredrar att bara anlita när det är extra stökigt, men allt anpassas efter vad du tycker är bäst.

Många städfirmor har abonnemang på sin hemstädning och precis som vanliga abonnemang så kan det finnas bindningstider så om det är så att du vill ändra om i detta så kolla upp det först så att du inte blir förvånad över att du måste betala för till exempel tre hemstäd till när du inte hade räknat med det.

Saker som ingår i hemstädning:

  • Dammsugning av alla ytor och ibland möbler vid behov.
  • Byta påsar i papperskorgarna i hemmet
  • Torka damm
  • Skrubba rent badkaret
  • Torka alla vitvaror
  • Fönsterputsning
  • Bädda sängar om behov finns
  • Strykning av kläder, sängkläder eller annat.

Alla firmor som erbjuder hemstädning har ett standard paket men sen kan du beställa till extra tjänster eller ta bort vissa som du inte känner dig bekväm med att de utför. Tänk noga igenom vad just du och din familj behöver hjälp med och prata med olika firmor om detta och se hur det känns.

Offert
Du ska så klart fråga efter en offert på rekrytering först för din hemstädning så att du ser vad kalaset kommer att gå på i månaden. Det finns olika saker som räknas in när dom beräknar priset och det kan vara saker som hur långt bort från firman du bor, hur stort huset är, hur många extra tjänster inom rekrytering du beställt, vad som behövs för städmaterial, vad du har för golv, har du något djur hemma och vad för djur i så fall.

Säkerhet
Kolla på vad firman som ska genomföra din hemstädning har för intyg så att du kan känna dig trygg med dom. Det finns en hand full olika intyg och behörigheter som dom kan ha. Läs på om dom och vad dom innebär. Har firman inte någon behörighet alls så kan du fråga efter referenser.

Träffa den som ska genomföra din hemstädning
Det är ju faktiskt så att den här personen ska gå igenom er personligaste ägodel, det vill säga erat hem. Träffa personen och se så att ni kommer överens och att det känns bra.