Erbjuda bärhjälp 

Ytterligare en tjänst som är mycket vanlig att erbjuda för flyttfirmor stockholm är bärhjälp. Bärhjälp innebär att flyttfirman inte bara kommer i en stor bil som kan flytta alla dina saker, utan att de även hjälper dig att bära ut kartonger till bilen och bära in kartongerna i den nya bostaden. Visst kan även vänner hjälpa till att bära, men fördelen med en flyttfirma är att de är i garanterat bra form och har hjälpmedel som gör frakten enklare. Ett företag kan också få ihop fler människor som hjälper dig att bära, så att du inte behöver oroa dig för att det ska dra ut på tiden. 

 

Flyttstädning 

Innan du lämnar din gamla bostad för gott behöver du se till att städa ur hemmet ordentligt. Det är inte bara kartonger och dina möbler som ska vara borta när de nya inflyttarna kommer, utan bostaden ska också vara grundligt städad enligt reglerna för flyttstädning. Just den här biten är det många som upplever som extra jobbig, eftersom packningen troligtvis redan tagit mycket tid. En flyttfirma samarbetar vanligtvis med städfirmor som kan hjälpa dig att få hemmet flyttstädat och klart – flyttfirma kostnad i haninge. Det bästa är om bostaden är helt tömd innan städningen drar igång, för bästa resultat. 

 

RUT-avdrag 

RUT-avdraget är förvisso ingen tjänst, men det är ett avdrag du kan använda dig av i samband med att du anlitar en flyttfirma. Med RUT-avdraget har du möjlighet att halvera arbetskostnaderna för din flytt. Avdraget tilldelas privatpersoner i Sverige som är över 18 år och som betalar skatt i landet. För att du ska kunna nyttja avdraget och få 50 % reducering behöver flyttfirman vara registrerad för F-skatt och du behöver uppfylla kraven. Det är flyttfirman själv som sköter all kontakt med Skatteverket och det enda som de behöver är ditt personnummer.